2021-02-16 12:19:01• hírek • Bede Emőke

Három év alatt több mint 50 emberéletet követeltek az erdészeti ágazatban történt munkabalesetek

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség a 2021-es év folyamán a korábbinál nagyobb hangsúlyt fog fektetni a munkavédelmi előírások betartásának ellenőrzésére, s ezen akciók célkeresztjében elsősorban az erdészeti és erdőkitermelő ágazat fog állni - tudatta híroldalunkkal az ITM.

Mint az erről szóló közleményből kiderül, az erdészeti és erdőkitermelő szektorban alkalmazottak legtöbbször rossz és nehéz munkakörülmények között dolgoznak, és fokozottan ki vannak téve a nagyon súlyos vagy halálos munkabalesetek jelentette veszélynek is. 2017 és 2020 között kifejezetten magas volt az e területen történt munkabalesetek száma, mi több, évről évre egyre több ilyen esetet jegyeztek. A három év leforgása alatt országszerte 310 baleset történt munkavégzés közben, és ebből 53 sajnos emberéletet is követelt. Szatmár megyében ebben a periódusban egyetlen munkabaleset történt ebben az ágazatban, ám szerencsére ez nem volt halálos kimenetelű, az elszenvedett sérülések "csak" átmeneti munkaképtelenséget okoztak.


„Az ellenőrző akciók célja, hogy csökkentsék a fakitermeléssel és -szállítással foglalkozó cégek törvényszegéseinek szociális és gazdasági következményeit, ugyanakkor szeretnék felhívni a munkáltatók és az alkalmazottak figyelmét mindazon munkavédelmi és egészségügyi szabályok betartásának fontosságára, melyek által megelőzhetők a munkabalesetek” – írja az felügyelőség, mely azt is elárulta, hogy az ellenőrzések az év első, illetve utolsó negyedévében fognak zajlani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: